Colvita - kapsułki z kolagenem rybim+Algi+Witamina EColvita-strona główna Młodość+Uroda+Zdrowie z Kolagenem Rybim

:: KOLAGEN RYBI
W KAPSUŁKACH..

 

COLVITA jest unikalnym w skali światowej preparatem o bardzo szerokim spektrum oddziaływania. Zawiera mikronizowane algi, liofilizat ------ trzeciorzędowego kolagenu i elastyny ze skór rybich oraz aktywną biologicznie postać witaminy E...

 



colvita-kapsułki z kolagenem rybim

COLVITA

SUPLEMENT DIETY + NUTRIKOSMETYK

kolagen naturalny-colway
kontakt-zadaj pytanie
sklep-zamówienie

... Pierwsza na świecie kapsułka piękności z kolagenem rybim ...
 
     
 




KAPSUŁKI Z KOLAGENEM RYBIM

Wszystkie składniki COLVITY występują w postaci wysoko przyswajalnych połączeń organicznych. Preparat sprzyja odbudowie kolagenu ustrojowego w całym organizmie. Efekty jego działania w postaci wyraźnej poprawy kondycji skóry widoczne są w trzecim miesiącu systematycznego spożywania.


Kapsułki Colvita z kolagenem rybim

WYSTARCZĄ DWIE KAPSUŁKI DZIENNIE



Unikalny na skalę światową kompleks liofilizatu czystego tropokolagenu, pozyskiwanego ze: skór rybich, ekstraktu alg morskich, bioprzyswajalnej witaminy E , (alfa - tokoferolu)

COLVITA - ALGI MORSKIE - FUCUS VESICULOSUS

Algi morskie poczyniły w kosmetologii, dietetyce i medycynie zawrotną karierę.
Algi morskie-FUCUS VESICULOSUS

O ile jednak ostatnio zrobiło się jakby ciszej o algach pacyficznych, japońskich (tych od spiruliny) i namibijskich (Ecionia Maxima) - to algi atlantyckie "dorobiły się" szerokiej i rzetelnej literatury opartej na wielu badaniach klinicznych.


Fucus Vesiculosus - bo nimi tylko się zajmiemy, jeszcze pół wieku temu tworzyły wspaniałe łąki podwodne w Zatoce Puckiej. Zrzuty ścieków do Bałtyku, trałowanie dna, turystyka i inna działalność ludzka doprowadziły jednak do degeneracji rodzimych morszczynów. Chcielibyśmy napisać, że składnikiem COLVITY jest wyciąg z rodzimych alg, lecz nie byłoby to prawdą.

Surowiec pozyskiwany jest obecnie z odsolonych plech morszczynków pęcherzykowatych, z naturalnych stanowisk u wybrzeży Irlandii. Wysokość plechy sięga 1m. Jest to glon morski o barwie najczęściej brunatnej, budowie taśmowej, opatrzony pęcherzami pławnymi. Na końcach rozgałęzień znajdują się organy rozrodcze (lęgnie i plemnie), tworzące tzw. konceptakle.

Za najbardziej bogate w bioprzyswajalne minerały uważa się obecnie algi właśnie z północnego Atlantyku, gdzie nie są poddane w procesie wegetacji temperaturom wysokim, ani też zbyt niskim i stanowią rzadko spotykany w przyrodzie skarbiec cennych składników odżywczych.

Szczególną furorę zaczęły robić od 2002 roku, gdy wynaleziona została metoda ich przeróbki nazwana "cell burst process", która zastępując tradycyjne suszenie, pozwala zachować w stanie nienaruszonym większość czynnych substancji.

Algi użyte w COLVICIE poddano właśnie takiej obróbce, a następnie procesowi mikronizacji, który jeszcze podnosi poziom ich biologicznej energii.

Fucus Vesiculosus stanowi w naturze fenomen - rodzaj pomostu pomiędzy biotopem a biocenozą. Posiadają bowiem niezwykłą zdolność gromadzenia w sobie wszystkich praktycznie mikroelementów i minerałów, jakie zawiera woda morska, a co najważniejsze także najcenniejszych pierwiastków śladowych, w postaci zasymilowanej przez organizm roślinny, a zatem najpełniej przyswajalnej. Wykorzystuje się wszystkie składniki alg, usuwając jedynie chlorek sodu (sól).

Oceanografowie dawno podnosili ogromny potencjał alg. Dopiero jednak postęp biochemii zdaje się przywracać należne miejsce temu prawdziwemu darowi morza. Profesor H. U. Spencer z Yale proszony o wytypowanie jednej, najwartościowszej odżywczo rośliny - odpowiedział dziennikarce Forbes: "oczywiście algi morskie - gdyby tylko były choć odrobinę smaczne..."

Spencer na pewno jednak wie, że algi pacyficzne używane są w kuchniach (np. japońskiej) bardzo często, zaś w postaci sproszkowanej spiruliny są zagęstnikami zup, sosów i cenioną przyprawą.

Zdumienie ogarnęło biochemików po zapoznaniu się ze składem alg. Organizmów tak bogatych w składniki odżywcze nie znajdziemy bowiem wiele nawet na lądach.

W morszczynie pęcherzykowatym występuje białko i to w ilościach, jakich nie powstydziłyby się rośliny strączkowe. Są bogate w wapń, miedź, żelazo, mangan, magnez, potas, selen, fosfor, chrom, cynk i jod zarówno organiczny (dijodotyrozyna) jak i nieorganiczny. Odnajdziemy tu witaminy z grupy A, B, C, E i K. Węglowodany, błonnik, polisacharydy i aminokwasy egzogenne. Polifenole, karoten oraz związki śluzowe: kwas alginowy, fukoidynę, laminarynę, mannitol, a także bioflawonoidy, z których najważniejszym jest flawon - 3-d (OPC).

Po usunięciu chlorku sodu (soli kuchennej) sproszkowane i mikronizowane algi stanowią niemal idealnie zbilansowany kompleks witamin, makro i mikroelementów oraz innych cennych substancji. Są lekkostrawne i łatwo przyswajalne ponieważ ich skład mineralny przypomina nasze płyny ustrojowe.

Działanie zdrowotne, ogólnoustrojowe

  • przyspieszają przemianę materii
  • przeciwdziałają zaparciom
  • obniżają poziom cholesterolu
  • zwiększają odporność organizmu
  • leczą niedoczynność tarczycy
  • redukują działanie wolnych rodników i T - lympfozytu
  • poprawiają krążenie
  • alkalizują krew
  • usuwają obrzęki i opuchlizny
  • detoksykują (również z pozostałości radioaktywnych)
  • transformują flegmę
  • wspomagają leczenie nowotworów i włókniaków
  • wspomagają leczenie choroby wieńcowej
  • wspomagają leczenie marskości wątroby
  • zmniejszają nadkwasotę
  • zapobiegają procesom gnilnym w jelitach
  • Działanie dermatologiczne i kosmetyczne

  • koją łojotok i inne problemy skóry tłustej
  • dzięki cynkowi działają przeciwzapalnie i bakteriobójczo
  • zawartość peptydów i witamin aktywnych sprzyja uelastycznieniu skóry
  • poprawiają ukrwienie skóry
  • dzięki kwasowi alginowemu zwężają naczyńka i leczą rumień
  • stymulują syntezę kolagenu, szczególnie typu I i III
  • Na bazie alg produkuje się wiele kosmetyków, które cieszą się dobrą opinią: ujędrniają skórę, rozjaśniają rozstępy. Okłady z alg wyszczuplają i leczą cellulit. Powstała cała dziedzina kosmetyki skóry zwana talassoterapią. Opiera się na używaniu alg i wody morskiej.

    I na koniec ciekawostka. Pewną popularność zyskała ostatnio metoda dobierania diety do grupy krwi. Otóż wg niej posiadacze grupy krwi "O" po pierwsze, po drugie i po trzecie suplementować powinni się właśnie algami.


  • Colvita - suplement diety
  • Colvita - użytkowanie
  • Colvita - nutrikosmetyk
  • Colvita - lekarstwo
  • Colvita - odchudzanie
  • Colvita - marketing

    Wstecz << Colvita-Strona Główna <<
  • KOLAGEN ALGI OCTAN WITAMINY E
    KOLAGEN ALGI WITAMINA E
     
    ^ do góry





    Colvita - \ Sieć - COLWAY / Dystrybucja - Colvita.pl © 2007-2015